četvrtak, 8. prosinca 2016.

STANLEY KUBRICK

Stanley Kubrick bio je poznati američki, redatelj, producent i scenarist. Iza sebe je ostavio nezaboravne filmove i dubok trag u filmskoj povijesti. 
Slikovni rezultat za stanley ku
Kubrick se rodio se 29. srpnja 1928. godine u New Yorku. Bio je poznat po tome što je uvijek imao posebne teme filma koje su uvijek svi izbjegavali.
Svoju karijeru Kubrick je započeo snimanjem kratkih dokumentaraca; Day Of The Fight, Flying Padre i The Seafarer. Snimanje dugometražnih filmova započinje sa filmom Fear and Desire, a kasnije je snimao sve bolje i kvalitetnije filmove. Kada je snimio svoj drugi dugometražni film-Killer's kiss 1955. godine primjetio ga je James B. Harris koji mu je predložio osnivanje producentske kuće Harris-Kubrick Pictures. Zajedno su snimili filmove The Killing, Paths of Glory... Film Spartacus osvojio je četiri Oscara a Kubrick se nakon snimanja filma seli u Englesku. Kubrick se ženio tri puta, a sa zadnjom suprugom Christiane Kubrick proveo je ostatak života. Većina njegovih filmova nominirana je za Oscara a triput je osvojio posebnu nagradu Hugo. Njegov poslijednji film Eyes Wide Shut snimljen je 1999. godine a ubrzo nakon toga Kubrick je preminuo u svom domu u Engleskoj. 

NEKI OD NJEGOVIH POZNATIH FILMOVA:


1 komentar: